FAQ

Van 21 december 2023 t/m 07 januari 2024 toveren we de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch om tot de ultieme winterse wereld waar jong en oud in een grootse en winterse setting knus genieten. Hieronder vind je alles wat je moet weten:

ALGEMENE INFORMATIE

De winter. Voor de één kan het seizoen niet snel genoeg voorbij gaan, voor de ander kan het niet lang genoeg duren. En voor de bezoeker van de Brabantse Winter? Krijgen deze korte, donkere, koude dagen een volstrekt nieuwe en warme betekenis! Van 21 december tot en met 7 januari draait het om samen beleven, samen vieren, samen zijn. Op de Brabantse Winter!

De Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch worden omgetoverd tot het ultieme winterparadijs waar jong en oud in een grootse en winterse setting knus genieten. Start je dag op De Brabantse Winter, struin over een sfeervolle laan vol kerstbomen en laat de fonkelende lichtjes je verleiden tot een rondje schaatsbaan of zweefmolen. Geniet de hele dag door van culinary treats van de beste foodtrucks. Om vervolgens heerlijk te borrelen en te genieten van prachtige wijnen en smaakvolle speciaalbieren. Terwijl buiten de nacht vroeg zijn intrede doet, genieten we binnen van een bomvol programma met de gezelligste artiesten en wordt er volop gefeest in onze après-ski!

Van kerstmarkt tot live-shows. Van kinderactiviteiten tot samen – arm in arm – meelallen tijdens de après-ski. Van jong tot oud en van geliefden en families tot vriendengroepen. De Brabantse Winter ontvangt iedereen met open armen voor een rits onvergetelijke dagen, avonden, nachten! Zoals dat alleen in Brabant kan.

De Brabantse Winter vindt plaats van 21 december 2023 t/m 7 januari 2024 in ‘s-Hertogenbosch!

Diezekade 1, 5222 AK ’s-Hertogenbosch.

De Brabantse Winter is geopend van 11:00 uur t/m 23:00 uur.*

*Op 21 december geopend vanaf 17:00 uur

*Op 31 december geopend tot 18:00 uur

*Op 1 januari is de Brabantse Winter gesloten

De Brabantse Winter is geopend van 11:00 uur t/m 23:00 uur.*

*Op 21 december geopend vanaf 17:00 uur

*Op 31 december geopend tot 18:00 uur

*Op 1 januari is de Brabantse Winter gesloten

De Brabantse Winter is voor jong & oud. Er is voor ieder wat wils en iedereen is van harte welkom!

– Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen!

– Kinderen t/m 10 jaar onder begeleiding van een volwassene naar binnen

Aan de dagkassa kun je tickets kopen! (Dit kan alleen zolang de voorraad strekt en we niet uitverkocht zijn) Hier kun je alleen met de pin betalen. 

 

Check alle activiteiten via de activiteiten pagina: KLIK HIER! 

Zie hier hoe laat de artiesten elke dag optreden: KLIK HIER!

Eigen schaatsen zijn toegestaan, alleen noren zijn niet toegestaan. Wil je schaatsen huren? Dat kan ook bij de schaatsbaan voor 3 euro!

Let op: handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan, neem deze dus ook mee! 

Alle activiteiten, optredens en attracties zijn bij de prijs inbegrepen en iedereen mag er zo vaak in gaan als ze willen.

Kosten zitten alleen verbonden aan het eventueel huren van schaatsen, de kermisattracties waar prijzen te winnen zijn (kamelenrace, grijpkranen en snow ball) en eten & drinken.

En of! Van overheerlijke dumplings tot broodje unox, en van ouderwetste erwtensoep tot oesters. Er is voor ieder wat wils!

Daarnaast heeft de Brabantse Winter tal van leuke plekjes waar je samen heerlijk kun eten en drinken. Van het borrelterras aan de schaatsbaan tot de Biergarten naast het Winterpodium.

Jazeker! Elke dag om 16:00 uur opent de Après-Ski XXL ’T hijgend hert zijn deuren met de beste Après-Ski Feestjes. Zie hier voor meer info: KLIK HIER!

Daarnaast treed er elke avond een toffe artiest op, of organiseren we een quiz of show op Het Winterpodium. Meer informatie over het Winterpodium: KLIK HIER! 

Aber naturlich! We draaien volop Après Ski en Feestmuziek! Strijk na jouw bezoek aan de Brabantse Winter neer in ons Après-Ski  XXL en feest mee met o.a. Immer Hansi, de gezelligste bar crew, heel veel Flügel en de leukste Après-Ski DJ’s! 

Het is gemiddeld zo’n 18 graden in de hallen. Kleed je dus warm genoeg aan, maar een skipak is niet nodig! Wil je schaatsen? neem handschoenen mee, deze zijn verplicht!

Wil je een accreditatie aanvragen of heb je een andere persvraag? Stuur dan een e-mail naar info@debrabantsewinter.nl

We zijn heel erg benieuwd hoe jij jouw bezoek aan De Brabantse Winter hebt ervaren. Wil je ons helpen door de onderstaande vragenlijst in te vullen? 

Klik hier om hem in te vullen!

Onderdeel worden van
de Brabantse Winter?

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor bedrijven zoals een kerstpakket voor werknemers, bedrijfsborrels en meer.  

Voor meer informatie kun je mailen naar info@debrabantsewinter.nl!

De Brabantse Winter heeft een gevarieerd assortiment aan drinken en eten! Heb jij een tof concept dat hierbij zou passen? Mail ons dan via foodtruck@debrabantsewinter.nl!

Zeker! We hebben verschillende mogelijkheden om te adverteren op de Brabantse Winter. Nieuwsgierig? Stuur ons dan een mail via adverteren@debrabantsewinter.nl!

TICKETS

Tickets kunnen niet omgeruild worden. Wil je je ticket verkopen? Dan kan dit via TicketSwap.

Dagtickets

Met een dagticket krijg je de hele dag toegang tot de Brabantse Winter op de door jou gekozen dag.

Dagticket  – Vanaf €19,50 (excl. Servicekosten)

Dagticket (4 t/m 12 jaar) – Vanaf €14,50 (excl. Servicekosten)

Kinderen tot en met 3 jaar krijgen gratis toegang.

Avondtickets

Met een avondticket krijg je vanaf 17:00 uur toegang tot de Brabantse Winter op de door jou gekozen dag.

Avondticket – Vanaf €19,50 (excl. Servicekosten)

Avondticket (4 t/m 12 jaar) – Vanaf €14,50 (excl. Servicekosten)

Kinderen tot en met 3 jaar krijgen gratis toegang.

Passe-partout:

Met een Passe-partout ticket krijg je elke dag (21 december t/m 7 januari) toegang tot de Brabantse Winter.

Passe-partout ticket – €80,- (excl. servicekosten. 

Let op, op 31 december zijn wij geopend t/m 18:00 uur en op 1 januari is de Brabantse Winter gesloten.

Je krijgt met een dagticket, avondticket (toegang vanaf 18:00 uur) en een passe-partout (alle dagen toegang) toegang tot alle activiteiten (m.u.v. het Winter Curlen).

Let op, op 31 december zijn wij geopend t/m 18:00 uur en op 1 januari is de Brabantse Winter gesloten.

Het is met een dagticket of avondticket niet toegestaan om tussentijds de Brabantse Winter te verlaten.

Met een passe-partout ticket is het wel toegestaan om tussentijds de Brabantse Winter te verlaten.

Wij versturen ‘sealed’ tickets. Dit wil zeggen dat je ticket voor de Brabantse Winter pas later te downloaden is. Wil jij een sealed ticket doorverkopen? Dat kan veilig via TicketSwap. In jouw orderbevestiging vind je hierover meer informatie.

Waarom doen we dit? Doordat sealed tickets pas kort voor een evenement beschikbaar zijn, is de periode dat tickets via zwarthandel verkocht kunnen worden minimaal. Dit ontmoedigt een opkoper om grote aantallen tickets op te kopen.

Geen paniek, je vraagt je orderbevestiging op via: KLIK HIER 

Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis toegang tot de Brabantse Winter. Het is dus niet nodig om een ticket aan te schaffen voor iemand t/m 3 jaar!

Voor alle kinderen t/m 10 jaar is het verplicht om de Brabantse Winter te betreden onder begeleiding. 

Staat je vraag er echt niet tussen? Zeker weten? Wat vervelend! Dan kun je een e-mail sturen naar tickets@eventix.nl

Na het kopen van een ticket van de Brabantse Winter is het niet mogelijk om een refund aan te vragen of van dag te wisselen. Mocht je toch verhinderd zijn, verwijzen we je door naar TicketSwap. Via TicketSwap kun je veilig je tickets doorverkopen.

Om al jouw Brabantse Winterinfo op één plek te hebben en jouw ticket nooit meer kwijt te raken, heeft onze Appic – Event App een integratie met Eventix. Na het kopen van jouw ticket, zie je een knop in je bevestigingsscherm om het ticket toe te voegen aan je Appic Wallet. Heb je al eerder een ticket gekocht, kun je dit alsnog doen in de Eventix ‘Zoek mijn ticket’ omgeving. In de App kun je jouw ticket personaliseren, krijg je meldingen over belangrijke festival updates, kan je het volledige programma bekijken en contact leggen met andere bezoekers!

Het is nu mogelijk om je Brabantse Winter tickets toe te voegen aan onze Event App: Appic, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar je tickets!


1: Ga naar de bevestigingsmail die je hebt ontvangen vanuit Eventix;
2: Klik op de knop in je bevestigingsscherm om het ticket toe te voegen aan je Appic Wallet.
3: Heb je al eerder een ticket gekocht, kun je dit alsnog doen in de Eventix ‘Zoek mijn ticket’ omgeving.

Tickets kunnen niet omgeruild worden. Wil je je ticket verkopen? Dan kan dit via TicketSwap.

Vervoer

De Brabanthallen is uitstekend bereikbaar; nabij de A2, A59 en A65. Op minder dan 40 minuten rijden/met de trein van Eindhoven, Tilburg, Breda, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Check hieronder alle mogelijkheden:

Om jouw bezoek aan de Brabanthallen soepel te laten verlopen kun je vooraf een parkeerkaart kopen. Een parkeerticket kost €12,-. Dit kan via: KLIK HIER!

Navigatie-adres: Diezekade 1, 5222 AK ’s-Hertogenbosch.

Volg altijd de bewegwijzering van de Brabantse Winter zodra je deze ziet.

Let op: Je dient het parkeerterrein uiterlijk 1 uur na de eindtijd van De Brabantse Winter te verlaten, daarna wordt het parkeerterrein afgesloten.

Brabanthallen ’s-Hertogenbosch ligt op maximaal 15 minuten lopen van het Centraal Station ’s-Hertogenbosch.

Te voet vanaf ’s-Hertogenbosch Centraal:

Brabanthallen ’s-Hertogenbosch ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het Centraal Station. Om de Brabanthallen te bereiken dien je bij stationsuitgang “Brabanthallen” het station te verlaten en de borden “Brabanthallen” verder te volgen. Plan jouw reis naar Brabanthallen ’s-Hertogenbosch via www.9292.nl.

Per OV fiets:

Het is ook mogelijk om vanaf het Centraal Station met de OV-fiets naar Brabanthallen ’s-Hertogenbosch te komen. Meer informatie hierover kan je vinden op www.ov-fiets.nl.

Indien gewenst kun je gebruik maken van de treintaxi. Deze is direct te bestellen op Centraal Station ’s-Hertogenbosch. Maak je liever gebruik van een gewone taxi? Bel dan onderstaande telefoonnummers.

Dortmans Taxi BV

073-6314499

Hendriks Taxi Services

073-6363636

Heintax

06-14725296

Mobi Tax Centrale

073-6145444

Taxi Jan

073-7771645

Taxibedrijf van Alebeek BV

073-5213939

Vervoerservice van Driel B.V.

0412-643030

Overnachtingen

Je vindt The Duke in het hart van ‘s-Hertogenbosch, naast de beroemde Sint-Janskathedraal en recht boven zijn favoriete restaurantstraat: de bruisende en nationaal beruchte Korte Putstraat. Als ambassadeur van zijn geliefde historische stad deelt The Duke graag zijn huis: 17 kamers en suites in een gedurfd en origineel ‘Scandinavisch ontmoet Parijse chique’ design. 
Warme en comfortabele ruimtes waar gasten zich thuis voelen voordat ze uitpakken.
 

Golden Tulip Hotel Central nodigt je deze kerstvakantie uit om naar ’s-Hertogenbosch te komen, de gezellige binnenstad te verkennen en een superleuke dag te hebben op De Brabantse Winter.

 

Elke van de 125 kamers ademt de sfeer van echte Bossche gastvrijheid met unieke kleurrijke grafische thema’s. De hotelkamers bieden echte luxe met ruime bedden en warme dons dekbedden, een gevulde minibar en koffie- en theefaciliteiten. Elke badkamer heeft douche en/of bad, fijne toiletartikelen en heerlijk dikke handdoeken.

Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel, zoals het uitgebreide ontbijt in de monumentale gewelvenkelder, fitness met uitzicht op de Sint-Janskathedraal en de overdekte parking met oplaadpunten voor e-bikes en auto’s. Brasserie Cé serveert niet alleen de echte Bossche bollen, maar ook seizoensgebonden gerechten en de echte klassiekers, terwijl de bar uitnodigt voor een drankje. Gratis WiFi, een 24/7 receptie en betaalde parkeergelegenheid maken het verblijf compleet.

Of je binnenkort komt om te slapen of alleen te eten, op zijn Bosch gezegd: ‘wij zien oe gère…!’

Fam. Rademaker & Team heten je welkom deze winter!

 

Brabanthallen Den bosch

Diezekade 1

5222 AK 's-Hertogenbosch

OPENINGSTIJDEN

21 december '23 t/m 7 januari '24

Elke dag geopend van 11:00 t/m 23:00 uur*

*31 december geopend tot 18:00
*1 januari gesloten